Om föreningen

Cactus Kick'n Line Dancers är en liten förening i Strängnäs med stora drömmar som har funnits sedan år 2000. Det började i Luleå på en stor ABF-träff . På torget visades linedance med utlärning och då blev föreningens grundare Chris Dunér intresserad. Hon gick en kurs i Märsta och började sedan att undervisa linedance genom ABF i Strängnäs. Kort därefter bildades föreningen och vips... ett antal år har gått! 

2015 slog vi rekord med 69 medlemmar! Vissa dansar i en studiecirkel, några på medlemsdans och några är med som stödmedlemmar. Under året har vi olika aktiviteter som  workshops, öppen dans och även två fester, höst och vår.

2020 fyllde föreningen 20 år men kunde inte fira pga. pandemin. I maj 2022 blev det i stället jubileumsfest, då på Västervikstorget i samband med Kulturdagen. Ett härligt event med en massa linedance, uppvisning och prova-på kombinerat med livemusik! Året 2022 slog vi återigen vårt rekord med medlemmar, denna gång var vi 72 st vid årsslutet ! 

Vi har en grupp som uppträder som heter Cactus Kickers och de ställer upp och dansar på olika evenemang runt om i Södermanland.  Gruppen lär även ut linedance till större och mindre grupper när vi får in beställningar på detta. 

Vi har haft samarbete med ABF Sörmland i 22 år och erbjuder tillsammans studiecirklar på kvällstid. Med PRO och SPF erbjuder vi kurser på dagtid, då för pensionärer.

Välkomna till vår gemenskap!

/Cactus  

Vill du bli medlem, så sätt in 150 kr (50 kr för barn och 400 kr för familj) på vårt plusgiro 137 19 00-0 och ange namn, telefonnummer och  mailadress.

Frågor? Hör av er! Maila till cactuskickers@gmail.com

Välkomna till vår dansgemenskap!