Höstterminen 2017

Post date: 2017-aug-14 07:58:23

Nu drar snart höstterminen igång! Det ska bli skönt att komma in i rutiner och börja dansa igen! Här kommer utskickat brev med en massa info om hösten;

Hej alla dansare och välkomna till en härlig linedance höst!

Vi startar hösten lite lätt med Mälardagen på lördag den 19de augusti. Då kör vi ”prova på” vid scenen intill minigolfbanan nere vid Västerviken. Vi lär ut en dans kl. 12.15 och en dans kl. 13.00. Ta med vänner och bekanta som vill testa på att dansa eller kom och var ängel! Förslag att köra ”Over the moon” och ”Lipstick, powder and paint” (sista utlärd igår på söndagsdansen). En liten skur är ok men om det regnar ordentligt blir det ingen dans.

Vill man inte dansa på stan inför en massa folk så har vi en ”prova på” bakom stängda dörrar i Vasaskolans gymnastiksal måndag den 28/8 kl. 19.00-19.30. Då kör vi samma danser som på Mälardagen men behöver ingen hjälp av er dansare, det räcker att ledarna är på plats och visar upp sig. Ingen anmälan behövs. Sprid gärna info om ni vet någon som är intresserad!

En workshop ligger näst på listan. Vi kör en hel dag med dans då Urban Danielsson från Crazy Flutters kommer till Vasaskolans gymnastiksal, lördag den 9/9! Fm 9.30-11.45 med svårare danser, Improver-Intermediate nivå. Lunch på Grekiska Tavernan, som man betalar själv. Em 13.15-15.30 med lite lättare danser, Beginner nivå. Sista anmälningsdag är 1/9 och då vill vi veta vilket/vilka pass ni önskar dansa + om ni vill äta med oss. Maila cactuskickers@gmail.com Kostnad är 50 kr/pass för medlemmar, 100 kr/pass för icke medlemmar. Det kommer att finnas vatten och frukt i lokalen för påfyllning av energi under dagen.

Kursstart vecka 37 för de flesta linedancekurser, Fogdö drar igång v.39. Måndag den 11/9 startar Beginner-Fortsättning kl. 19-20 och leds av Theres Pettersson. Intermediate kl. 20-21 leds av Petra Lundstedt. Nybörjarkursen (Beginner-Nybörjare) startar på onsdag den 13/9 kl. 19-20 och leds av Ann Nilsson och Anita Cronebring. Uppvisningsgruppen/Advanced drar igång onsdag den 20/9 dvs. v.38, kl. 20-21. Torsdag den 14/9 startar Stallarholms gruppen kl. 10-11 och på fredagen den 15/9 börjar gruppen på Pensionärernas Hus kl. 10-12. Höstterminen består av 10 st danstillfällen och lov v.44. Har ni inte fått någon kallelse, eller fått en felaktig sådan, så löser vi det på plats när kursen startar. Då kan vi också ta uppgifter på nya dansare och nya uppgifter på ”gamla” dansare J Under hösten kommer det att ordnas en dansfest. Ni vet väl att ni kan använda friskvårds pengar till danskursen?! Osäker på vilken grupp du ska dansa i? Meddela någon av dansledarna så får du hjälp.

Söndagsdanserna är bokade, alltid andra söndagen i månaden. I september är det dock lördag och workshop den 9de som gäller i stället. De andra datumen är 8/10, 12/11 och 10/12, kl. 13-15 i Vasaskolans gymnastiksal. Tag med egen fika. Förslag på danslista brukar komma upp på hemsidan några dagar innan varje dans. Gratis för medlemmar.

Vill man beställa kläder med föreningens logga eller lämna in egna kläder för tryck/brodyr så är sista inlämningsdatum 31/8. Beställning eller frågor kan lämnas till petra.lundstedt@hotmail.com Det finns fleece jacka, fleece väst, tröja med luva, piké tröja, t-shirt, väska och keps till försäljning. Även en väst som är reserverad för uppvisningsgruppen.

Vill du bli medlem i Cactus Kick´n Line Dancers förening så sätter du in pengar på Pg 137 19 00-0 och märker med namn. Finns det plats för kontaktuppgifter så är det tacksamt. Medlemsavgift under 2017 och 2018 är 150 kr. Hel familj 400 kr och 50 kr för ungdom. Som medlem är söndagsdanserna gratis (kostar 50 kr annars) och man får rabatterade priser på kurser och fester. Kom och var med i vår gemenskap!

Känner ni lust att hjälpa föreningen på olika sätt så är det tacksamt mottaget! Nyfiken på att sitta i styrelse, valberedning eller som revisor? Vill du hjälpa till vid festligheter med inköp och kaffekokning mm? Bli ledare så småningom? Vara med i uppvisningsgruppen? Maila cactuskickers@gmail.com och meddela ditt intresse.

Vi som tidigare har varit på Country SM kan varmt rekommendera denna helg i musikens och dansens tecken i Sälen! 28/9-1/10 är Högfjällshotellet fullt med cowboys och likasinnade. En stor musiktävling med en massa trevligheter runt om. Banden tävlar i olika kategorier inom countryn. Dra en Banjo från Strängnäs kommer att tävla i Bluegrass gruppen J I pizzerians lokaler dansas det linedance för de som vill. Det finns tipspromenad, marknad, tatuerare, försäljning av kläder, hattar, skivor och ett vackert fjäll man kan vandra på. I år är det ett gäng bilar som kommer att rulla från kommunen, häng med!

Till sist uppmuntrar vi er att gå med i Facebook gruppen Cactus Kick´n Line Dancers, där vi delar dansinfo och annat smått och gott.

Önskar er en fin höst!

/Ordförande med styrelsen