Kurser

Här hittar ni information om pågående kurser, skillnad på nivåer, dansbeskrivningar och info om ABF som arrangerar de studiecirklar i linedance som vi kör i Strängnäs Kommun.


Kurserna för vårterminen 2022 drar igång vecka 3 och 4.

Nybörjarkurs startar varje höst, så är du nyfiken och vill börja dansa, så hör av dig till oss på cactuskickers@gmail.com!

Har du någon form av tidigare danserfarenhet så kanske vi kan hitta en plats i våra pågående kurser.

Kurser under HT-19:

Måndagar kl 19.15-20.15; Beginner Fortsättning, steg 2. Ledare: Petra Lundstedt och Annte Nilsson

Måndagar kl 20.30-21.30; Intermediate, steg 3. Ledare: Petra Lundstedt och Annte Nilsson

Onsdagar kl 18.15-19.15; Beginner Nybörjare, steg 1 Ledare: Petra Lundstedt och Bissen Lovén

Onsdagar kl 19.30-21.00; Uppvisningsgrupp, steg 4. Ledare: Petra Lundstedt och Annte Nilsson

Fredagar kl 10-12; Pensionärerna (PRO) Beginner steg 1-2. Ledare: Petra Lundstedt

Dansnivåer:

Linedance finns i olika svårighetsgrader och vi har kurser i flera av dem;

Beginner - Detta är den lättaste nivån och i nybörjarkursen, steg 1, går vi sakta igenom de olika grundsteg som finns i linedance. Danserna i denna kurs är av lättare karaktär och inte så snabba. De innehåller upp till 32 olika steg.

I fortsättningsgruppen, steg 2, förväntas man kunna de flesta grundsteg. Danserna som lärs ut i denna kurs är en blandning av Beginner och lättare Improver-danser, inlärningstakten är snabbare och även danserna kan vara något snabbare.

Intermediate - Detta är steg 3, nästa nivå och i denna kurs förväntas man kunna alla grundsteg. Danserna är något svårare och med fler steg. Utlärningstakten här är snabbare. Här dansar vi svårare Improver till Intermediate-danser.

Uppvisningsgrupp- Här utmanar vi oss själva med showdanser samt jobbar med publiknärvaro. Vi åker på beställda dansjobb och visar upp oss i kommunen på olika event. Den här gruppen är föreningens ansikte utåt! Vill man dansa på den här nivån så behövs det dansvana och en portion med självförtroende. Steg 4

Katalansk- Nu börjar det verkligen svänga om benen! Den här kursen är för dig som hänger med utan problem, kan alla steg och har dansat några år. Inlärningstempot är högre och för att du ska få ut så mycket som möjligt av kursen bör du socialdansa, öva eller jobba en del på egen hand. Snabbare danser och mer stampar och skuffar. Steg 5


Kursinformation:

Vi ledare samlar in personuppgifter på de som går kurs för ABF´s räkning för bla. närvarolista. Ett inbetalningskort kommer via posten. Det kostar ca 550 kr för hösten kurs på 10 ggr. Kursen på våren är något dyrare, då dansar vi 12 gg. Vi dansar efter skolans terminer dvs. hösttermin och vårtermin med uppehåll för höstlov (vecka 44) och jullov, sportlov vecka 8, påsklov efter påsken och sommarlov (maj-september). Nybörjarkurser startas endast på hösten!

Sjukanmälan:

Om du inte kan komma till ett danstillfälle meddela detta så snart som möjligt direkt till ledaren!

Telefonnummer och mailadresser finns på infoblad du får vid terminsstart.

Försäkring:

När du går en kurs via ABF så är du försäkrad genom dem.

Vid våra öppna danser, fester mm så gäller inte detta utan du får själv se till att vara försäkrad privat.

Mer information:

ABF - är den partner vi arbetar med i våra studiecirklar

Kursledare - här kan ni se vilka som leder våra kurser

Utlärda danser - här hittar ni dansbeskrivningar på de danser vi lär ut