Dans under vår och sommar 2021

Nu har vi äntligen nyheter angående dans i vår!


Vi kan tyvärr inte starta kurs i vanlig bemärkelse, då ABF inte har någon aktivitet under pandemin. På PRO och SPF gäller samma sak.

Men Cactus KAN erbjuda sina medlemmar dans på eget ansvar! Det betyder att föreningen inte står till svars för någon form av smitta. Vi tar alla eget ansvar och använder vårt sunda förnuft!

Man ser själv till att stanna hemma vid minsta symtom, att hålla avstånd (väldigt noga på dansgolvet), vara noga med sin handhygien och se till att man har en försäkring. Utöver det så tar man med ett glatt humör och fika för eget bruk.

Föreningen erbjuder dansbana i Engelska Parken, musik, handsprit och ledare mot att ni blir medlemmar (om ni inte redan är det).

Vi startar vårens danstillfällen med en söndagsdans den 11 april. Sen ses vi onsdagar och ”våra” söndagar från den 14 april till den 29 september!

OBS! den 21/4 är det annat planerat i parken så ingen dans för oss!

Onsdagar:

På onsdagar kommer vi att slå ihop nivåerna och planen är denna:

Kl. 18.00-ca 19.30 är det steg 1-2, dvs. Nybörjare Beginner och Fortsättning

(vilket även passar er som dansat på PRO och SPF-kurserna).

Kl. 19.30-21.00 kommer vi att köra steg 3-4, dvs. Intermediate och Uppvisningsgrupp.

Datum för medlemsdans på onsdagar: 14/4, 28/4, 5/5, 12/5, 19/5, 26/5, 2/6, 9/6, 16/6, 23/6, 30/6, 7/7, 14/7, 21/7, 28/7, 4/8, 11/8, 18/8, 25/8, 1/9, 8/9, 15/9, 22/9, 29/9. Håll koll på hemsidan eller facebook för ändringar/inställda tillfällen!

För att se hur många som verkligen hittar ut till Engelska Parken så kör vi allihop tillsammans kl. 18.00 onsdagen den 14/4! Varmt välkomna!

Ledarna behöver, liksom er att repetera tidigare danser så känn ingen oro för glömska eller dålig kondition, vi är alla ringrostiga!

På dansbanan i Engelska Parken kan vi vara 16-20 personer utan problem. Skulle vi bli fler dansare så kan vi bära undan bänkar, använda oss av scenen och i värsta fall ställa de erfarna dansarna på gruset J Vi känner att det blir ett trevligt ”problem” att lösa!

Det finns tid för paus så ta med egen fika. Observera att det inte finns någon toalett i parken, utan man får helt enkelt uppsöka en buske om behovet finns. Vi plockar med oss papper och annat skräp och slänger hemma. Vi har fått förtroende att använda parken och vill lämna den snygg och prydlig. Vi hjälps även åt att hålla snyggt på och runt dansbanan och plockar upp efter tidigare besökare (ungdomarna hänger där på helgerna).

Då banan har tak så kan vi dansa i alla väder. Dock kan det bli kallt på kvällarna så klä er ordentligt.

Hur hittar man till Engelska Parken? Jo, man siktar in sig på Forsbloms Jakt&Cykel på Bruksallén 15 i Åkers Styckebruk. Man kan parkera vid butiken men även köra upp till dansbanan, man ska följa traktorspåren upp i skogen genom en järngrind.

Söndagar:

På söndagarna kör vi som tidigare, efter en danslista. Danser i alla nivåer och en paus för egen fika i halvtid. Alltid andra söndagen i månaden och alltid kl. 13-15 J Danslista kommer att läggas på hemsidan några dagar innan.

Söndagen den 9 maj vill föreningen bjuda medlemmar och respektive/chaufför/barn på fika och grillad korv i samband med dansen. Då behöver vi veta senast den 2/5 hur många som vill vara med, meddela på cactuskickers@gmail.com

Datum för medlemsdans på söndagar: 11/4, 9/5, 13/6, 11/7, 8/8, 12/9

Onsdags- och söndagsdans är endast för medlemmar i föreningen! Om man inte är medlem i Cactus Kick´n Line Dancers så blir man det lätt genom att betala in 150 kr på Pg 137 19 00-0, uppge namn och kontaktuppgifter.

Ingen anmälan på medlemsdansen, det är bara att dyka upp!

En skön vår önskar styrelsen och dansledarna, hoppas att vi ses i Engelska Parken!