Medlemsdans 2020

Nu är hösten här och det börjar bli kyligt utomhus. Vi väljer att lämna Engelska Parken och hålla våra medlems/söndagsdanser under höstterminen i Paulinska Salen!

Det känns som att vi kan vara några fler i den lokalen än i Vasaskolans gymnastiksal, det är (riktigt) högt till tak och det finns ordentliga stolar att sitta på när vi fikar. Dessutom blir det inte så varmt när solen ligger på.

För att det inte ska bli för många dansare på golvet samtidigt så blir det bara en dans i taget. De som inte dansar har en fin och bekväm läktare att sitta och vänta på. Det kommer att finnas handsprit i lokalen och vi hjälps åt att hålla avstånd. Vi hoppas att det funkar så vi kan fortsätta ses trots restriktioner!

Vi tar in våra skor och ytterkläder i lokalen och använder dansskor i salen. Som vanligt tar man med sig sin egen fika. Glöm inte vatttenflaskan.

Det är dåligt med parkeringar i anslutning till Paulinska Salen. Man kan stå på smågatorna runt om Bondegatan/Paulinskaskolan och på parkering mellan Vasaskolan och Paulinska. Salen/aulan ligger mittemot Bondegatan 4. Alltså på hörnet upp mot Eskilstuna vägen/gamla kiosken, nu UmThai. Ingång precis bredvid lokalen (så man kommer in i skolbyggnaden).

Vi ses 11/10, 8/11 och 13/12 kl. 13.00-15.00 danslistan hittar ni som vanligt nedanför här (scrolla en bit) några dagar innan.

Välkomna!
Vårens medlemsdanser är som vanligt, andra söndagen i varje månad i Vasaskolans gymnastiksal. Vi dansar efter danslista som dansledarna turas om att ansvara för. Start kl. 13.00 med dans i ca 45 min, sen fikar vi tillsammans (ta med egen fikakorg) i ca 20 min och fortsätter sen dansa till kl. 15.00

Detta är ett utmärkt tillfälle att öva de senaste danserna som vi har lärt ut på kurserna blandat med några gamla godingar. Vi stegar en vägg på dansen och sätter sen på musik. Det senaste året så har vi lärt ut en enklare dans vid varje tillfälle. För att alla ska få dansa så mycket som möjligt så dansar vi ibland två danser till samma musik.

Dansen är gratis för medlemmar men ickemedlemmar är givetvis också välkomna, då till en avgift av 50 kr/ggr. Det kan man betala kontant på plats eller sätta in på Pg 137 19 00-0, märk då namn och "söndagsdans".

Tänk på att ta av er/byt skor en trappa ner så vi slipper fukt och grus på dansgolvet! Lämna aldrig värdesaker vid ingången då dörren står olåst en stund innan dans.


Vårens medlemsdanser är den 12 januari, 9 februari (dans till 14.20), 8 mars, 12 april (påskdagen) och 10 maj, varmt välkomna!

Den 9 februari så har vi årsmöte efter dansen, därför är danstiden nerkortad. Ingen vanlig fika denna gång utan föreningen bjuder på fika till årsmötet kl. 14.30

Carola och Annte dansar med er idag, den 12 april på Vasaskolans grusplan!Glädjande nyheter för oss som saknar dansen! Söndagsdanserna kommer vi att hålla på dansbanan i Engelska Parken i Åkers Styckebruk!

Där finns trägolv (oslipat och olackat men ändå i bra skick, dock "suger det fast" när man snurrar), tak om det kommer regn och bänkar att fika på. Dansbanan är rymlig så det är lätt att hålla avstånd (en liten älg ska få plats emellan oss) och tidigare regler gäller fortfarande; inga kramar, ordentlig handhygien och man håller sig hemma om man är risig. Vill man vara extra försiktig så dansa i en bandana/munskydd över mun och näsa.

Som det ser ut nu så kör vi 10/5, 14/6, 12/7, 9/8 och 13/9! Sen får vi se vad som händer.

Dansen i maj kommer att köras efter danslistan för april, då den inte användes. Ev några ändringar tillkommer.

Välkomna till Åkersskogen!De danser vi lär ut på söndagarna, oftast dans nummer två på danslistan, finns under "Utlärda danser". Kika nedanför kursernas utlärda danser.

Danslistor, se nedan.


Danslista 20200112 Muu.pdf
Danslista 20200209.pdf
Danslista 20200308 Anita.pdf
Danslista 20200412.pdf
Danslista 20200510.pdf
Danslista 20200614.pdf
Danslista 20200712.pdf
Medlemsdans 9 augusti 20.pdf
Medlemsdans 13 september 20.pdf
Danslista medlemsdans 11 oktober.pdf
Danslista medlemsdans 8 november 20.pdf