Våren 2024

Välkomna tillbaka efter ett härligt juluppehåll!

Här kommer lite info om våren 2024.

Medlemsdanser:

Cactus Kick´n Line Dancers startar upp upp dansåret 2024 med medlemsdans i Vasaskolans gymnastiksal söndagen den 14 januari kl. 13.00-15.00, tag med egen fika.

Under hösten har Cactus följt upp sin 500 årsdans runt om i Strängnäs Kommun. Vi har lärt ut linedance i Mariefred, Åker och i Stallarholmen. Det har varit roligt att dansa på andra dansgolv och träffa en massa nya människor men i vår är vi tillbaka i gymnastiksalen igen!

Andra söndagen i varje månad bjuder Cactus in sina medlemmar till två timmars dans. Ni tar med ett glatt humör och egen fikakorg och vi står för musik, danslista och genomgångar!

Ett mycket trevligt tillfälle att träffa andra linedancare, andra ledare, repetera det vi lärt ut under kurserna och prova på att dansa till alternativ musik. Alla är välkomna! Medlemmar i Cactus får dansa gratis, icke medlemmar betalar 50 kr (sätts in på Pg 137 19 00-0 och märks med söndagsdans). 

Danslista inför söndagen läggs upp på hemsidan några dagar innan vi ses om man vill träna lite hemma.

OBS! Söndagsdansen i februari ser lite annorlunda ut. Föreningen har årsmöte kl. 14.30 så vi dansar efter danslista kl. 13.00-14.20, tar en bensträckare och sen bjuder Cactus på fika till mötet. Kom ihåg att det är endast medlemmar som är välkomna på årsmötet.


Medlem i Cactus:

Vill du bli medlem i vår dansanta förening så är det "plättlätt" 🙂 bara att sätta in 150 kr på Pg 137 19 00-0 och märka insättningen med namn och medlem. Meddela mailadress och telefonnummer så vi kan nå er.

För er som är medlemmar sedan tidigare önskar vi att ni inte betalar medlemsavgiften för 2024 förrän i januari, tack!

Det finns inget krav på medlemskap i Cactus för att gå våra kurser men vi hoppas givetvis att ni vill vara en del av vår gemenskap. 

Kursstarter:

På vårens kurser kör vi samma upplägg som höstterminen, dvs:

Måndagar: Kl. 19.00-20.15 Steg 3/ Intermediate

                    Kl. 20.30-21.30 Steg 2/ Improver

Onsdagar: Kl. 18.15-19.15 Steg 1/ Beginner

                    Kl. 19.30-21.00 Steg 4/ Uppvisningsgrupp

Fredagar: Kl. 09.30-10.30 PRO/ Grupp 1

                  Kl. 11.00-12.00 PRO/ Grupp 2


Pensionärsgrupperna dansar på Seniorcenter, stora salen och startar vårterminen vecka 3, dvs, den 19 januari. De betalar sin avgift på plats och det är krav på att vara medlem i en valfri pensionärsförening för att få vara med och dansa.

Kvällskurserna dansar på Vasaskolans gymnastiksal och startar vårterminen vecka 4, dvs. 22 respektive 24 januari. Deltagarna får en faktura utskickad från ABF efter startad kurs. Vårens kurs kostar 700 kr.

Man får alltid komma och prova-på en gång utan att betala för sig!

Vi tar uppgifter på nya dansare när vi ses. ABF Sörmland behöver att man uppger personnummer och kontaktuppgifter. Vårterminen består av 12 ggr med uppehåll för sport- och påsklov.

Cactus samarbetar med ABF Sörmland och PRO/SPF Strängnäs. Adreas RauMedel sköter fakturor på ABF och ser till att vi är försäkrade på väg till, under kurstillfällena och på väg hem efter. Mer info här.

Roliga saker som händer i vår:

Lördagen den 3 februari så anordnar föreningen Joce City ett event i Norrköping. Det blir mat och tre härliga countryband som spelar under kvällen! Några Cactusar har bokat biljett och övernattning 🤠

https://jocecity.se/

https://www.facebook.com/events/849421270252369

Lördagen den 24 februari planerar några av oss att besöka Sko Uno på Gamla Brogatan i Stockholm. De säljer bla. cowboyboots och hattband. På samma gata ligger Dansbutiken som säljer dansskor om man hellre vill kika in där. Efter shopping äter vi och dricker något gott tillsammans 👢

 https://sko-uno.com/

https://www.dansbutiken.com/

Håll koll på Crazy Flutters hemsida! De bjuder in till Afternoon Tea Dance och annat i Märsta, mycket trevligt! 💃  

https://www.crazyflutters.com/prod/index.php/dansformer/kommande-evenemang


Linedance på stan i vår:

Lördagen den 9 mars dansar vi på Multeum när Kvinnoföreningen firar Kvinnodagen och 10 år! Dans kl. 12.00


Lördagen den 27 april blir det Linedance på scenen i Ugglans Park kl. 12.00

Det är den Lokala Handelns Dag i stan och uppvisningsgruppen är med på den, kom och stöd oss!


Lördagen den 4 maj bjuder Mekonomen och Bent Eight Cruisers in till Springmeet. Bilutställning, Rogge Roll Duo och lite Linedance!

Cactus tänkte dansa lätta danser spontant med alla kursdeltagare till Rogge Rolls livemusik, kom och var med! Vi är på plats  på Kilenvägen från  kl. 10.00 

Håll utkik på hemsidan för andra happenings som tex. vårfest, försäljning eller workshops!

Trevlig dansvår önskar Cactus 🌵